?

Log in

No account? Create an account
Jrock for Romania
Concert Dir en grey in Romania 
11th-May-2009 07:46 pm
kaoru stache
Acum cinci ani de zile nimeni in Europa sau Statele Unite ale Americii nu ar fi crezut ca va putea vedea Dir en grey altundeva decat in Japonia ; acum cinci ani de zile, inafara de o nisa a fanilor manga/anime si a celor pasionati de Tara Soarelui Rasare nimeni nu stia cine sunt.

Acum cinci ani de zile nimeni in Romania nu ar fi crezut ca vom vedea trupe ca Deftones, Placebo, Muse, Marilyn Manson, trupe pe val, trupe legendare, nimeni nu ar fi crezut ca vom avea vreun festival care sa depaseasca Cerbul de Aur si sa se alinieze incet, dar sigur, cu nume mari din Europa si din lume, totul doar prin munca, dedicatia si pasiunea unor oameni care, in pofida status quo-ului au crezut.

Cinci ani mai tarziu Dir en grey vand show dupa show, in Europa, in SUA, in tara lor natala, apar pe coperta revistei Kerrang, debuteaza in Billboard, si pleaca in turnee cu formatii precum Deftones, Korn sau Mindless Self Indulgence, fiind invitati pe cele mai mari scene din lume.

Anul 2009 nu este o exceptie, ba dimpotriva. In vara 2009 Dir en grey vor sustine o serie de concerte in Europa, drept continuare a unui turneu ce a inceput in Japonia si care urmeaza a se incheia la sfarsitul anului in Statele Unite. In Europa Dir en grey vor trece prin diferite orase din Germania, Cehia, Polonia, Italia, Franta, Olanda, atingand si unele din cele mai mari festivaluri din lume, fiind deja confirmati la Rock am Ring, Rock im Park in Germania, Download in Marea Britanie, Novarock in Austria sau Metaltown in Suedia.


In acelasi timp artisti din Japonia continua sa concerteze in multe din tarile vecine, doar in Ungaria urmand a fi organizate show-uri pentru Miyavi si Ra :in, doua importante nume de pe scena muzicii j-rock si a muzicii mondiale in general.

In Romania cultura otaku a dovedit o ascensiune uimitoare in ultimii ani, de la comunitati online pana la festivaluri, conventii si chiar concerte, de asemenea promovarea formatiilor din Japonia prin intermediul unor reviste precum Bravo, Popcorn si Sunete sau la radio si online au ajutat la o cat mai mare expunere a acestui gen si implicit la atragerea unui un public dedicat si numeros.Credem ca un show Dir en grey in Romania ar reprezenta pentru publicul roman una din putinele ocazii de a lua parte la un act artistic iesit din comun, si in acelasi timp, aflat in plina ascensiune.

Prin intermediul acestei petitii, subsemnatii doresc sa-si exprime dorinta de a participa la un concert Dir en grey ce ar putea fi organizat in viitor in Romania si totodata sa atraga atentia asupra unui segment de public interesat de cultura si implicit muzica din Japonia sau Asia.http://www.ipetitions.com/petition/direngreyromania/
This page was loaded Apr 22nd 2018, 12:51 am GMT.